Skip to main content

Monesti kuullessaan sanan ”putkiremontti”, alkaa ihmisiä hirvittää ja kylmä hiki nousta pintaan. Tämä johtuu perinteisen putkiremontin aiheuttamasta mielikuvasta, jossa talon rakenteet revitään kauttaaltaan rikki ja asukkaat joutuvat pois kotoaan evakkoon jopa puoleksi vuodeksi. Putkiremontti ei kuitenkaan aina tarkoita kaiken purkamista, vaan joskus remppa sujahtaa sukkana sisään.

Juju on sujutuksessa

Yksi käyttämistämme putkisaneerausmenetelmistä on nimeltään sujutus – tutummin sukitus – joka on nykyaikainen, kaikkien putkien vaihtamista paljon vaivattomampi tapa tehdä viemäriremontti. Sukituksessa vanhan valurauta-, betoni-, tai muoviputken sisään sujutetaan paineilmaa apuna käyttäen epoksilla kyllästetty huopasukka, joka kuivuttuaan muodostaa itsekantavan uuden putken vanhan putken sisään. Näin syntyy uusi viemäriputkisto ilman, että vanhaa tarvitsisi purkaa tai muokata lainkaan.

Sukitus on kustannustehokas ja asukasystävällinen ratkaisu

Viemäreiden sukitus kannattaa monestakin syystä. Ensinnäkin se on huomattavasti paljon kustannustehokkaampi ratkaisu kuin putkiston vaihtaminen. Näin ollen taloyhtiö saa uudet 50 vuotta kestävät putket paljon pienemmällä investoinnilla. 

Toinen merkittävä etu perinteiseen putkiremonttiin verrattuna on sukittamisen asukasystävällisyys. Toisin kuin perinteisessä putkiremontissa, sukittamisen aikana asukkaat voivat jäädä asumaan omiin koteihinsa remontin ajaksi. Tämä on mahdollista siksi, ettei sukittaminen vaadi rakenteiden rikkomista, eikä siitä näin ollen tule samanlaista sotkua eikä yhtä pitkäaikaista estettä käyttää kodin märkätiloja tai vesi- ja viemäriputkia remontin aikana. Itseasiassa huoneistojen vesipisteiden käyttäminen on usein mahdollista koko putkiremontin ajan. Vessakäynnit puolestaan hoituvat taloyhtiön tiloissa niinä päivinä, kun oma wc ei ole käytettävissä. Jos taas taloyhtiössä ei ole yhteisiä wc-tiloja, on huoneistoihin mahdollista tuoda siirrettävät, hajuttomat biokäymälät remontin ajaksi.

Toni viimeistelemässä talon kellarikerroksesta löytyvää viemäriputkiston päätepistettä, josta kaikki kiinteistön jätevedet ohjautuvat kaivoon. Uusi sukittamalla toteutettu putki näkyy sinisenä vanhan putken sisällä.

Nopea ja turvallinen sukitus joustaa ja mukautuu taloyhtiön tarpeiden mukaan

Osa sukittamisen ihanuutta on remontin nopeus. Sukittamalla toteutettuna viemäriputkien uusiminen kestää yhdessä huoneistossa vain noin kolmesta viiteen päivään. Nopeus ei kuitenkaan tarkoita huonompaa lopputulosta, vaan päinvastoin sukittamalla saadaan aikaiseksi kestävä, saumaton lopputulos viemäripisteeltä kaivolle saakka. Näin talon putkisto saa 50 turvallista käyttövuotta lisää.

Sukittaminen on ylivoimainen ratkaisu myös, jos tarkastellaan putkiremontin joustavuutta ja mukautuvuutta taloyhtiön tarpeisiin. Saneeraus sukittaen on mahdollista toteuttaa kerralla koko rakennukseen tai tarvittaessa pilkkoa osiin. Myös muita putkiremontin aikana tyypillisesti tehtäviä töitä, kuten käyttövesiputkiston tai sähköjen uusimisia, voidaan tehdä osittain, kaikki kerralla tai siirtää myöhemmäksi. Näin taloyhtiön on mahdollista suunnitella talouttaan ja hajauttaa remontteihin käytettäviä varoja pidemmälle aikavälille. 

Eemeli juottamassa rappukäytävän puolelta uusittuja käyttövesiputkia. Eristämisen jälkeen putket katoavat siististi koteloinnin sisään. 

Koska sukittaminen ei vaadi rakenteiden rikkomista, voidaan taloyhtiössä suunnitella usein putkiremontin yhteyteen osutetut kylpyhuoneremontit kunkin huoneiston tarpeen mukaan. Jos joku asukas ei kaipaa kylppäriinsä remonttia, ei sitä ole pakko toteuttaa, vaikka putket huoneistosta uusitaankin, sillä vanha kylpyhuone ei vaadi muutoksia sukittamisen yhteydessä. Toisaalta kylpyhuoneremontin toteuttaminen sukittamisen yhteydessä on täysin mahdollista – juurikin asukkaan toivomassa laajuudessa.

Lue tarkemmin sukituksen työvaiheista ja tilaa helposti ilmainen kartoitus. Olemme luotettava kumppani kaikenkokoisten kiinteistöjen kaikenlaajuisissa putkisaneeraushankkeissa. 

Ota yhteyttä!
Jätä tarjouspyyntö

Mikä on viikon ensimmäinen päivä?